Termékek

POMPÁS CSOKOLÁDÉ TORTÁCSKA

POMPÁS CSOKOLÁDÉ TORTÁCSKA

POMPÁS CSOKOLÁDÉ TORTÁCSKA

Hozzávalók:

12 darab csokoládé tortácska (glutén-, tej-, tojás-, hús-, szójamentes recept)Nyers 100% növényi recept

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók az alaphoz

  • 450 g dió (vagy helyettesíthető mandulával is!)
  • 250 g datolya
  • 50 ml tisztított víz
  • 2 ek agave szirup

Hozzávalók a csokoládékrémhez

  • 300 g avokádó
  • 100 ml agave szirup
  • 60 g datolya
  • 50 g kókuszreszelék
  • 75 g holland kakaópor

Elkészítése:

A tészta összeállítása

  1. A diót aprítógépben lisztté őröljük.
  2. A datolyát megmossuk, kimagozzuk és 50 ml vízzel, datolyavajat készítünk, hozzáadjuk a 2 evőkanál agave szirupot is.
  3. A datolyavajat hozzáadjuk a dióhoz, és addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta, és formázható lesz.
  4. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. A muffinsütő forma mélyedéseit folpackkal kibéleljük, és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy tölthető legyen.

A csokoládékrém összeállítása

  1. Az avokádót félbevágjuk, kikanalazzuk a héjából a húsát és eltávolítjuk a magját.
  2. A datolyát megmossuk és kimagozzuk.
  3. Az avokádót, a datolyát, az agave szirupot, és a holland kakaóport egy tálba tesszük, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  4. A kókuszreszeléket kávédarálóban lisztté őröljük, hozzáadjuk a csokikrémhez, és alaposan összekeverjük.

A csokoládé tortácska elkészítése

  1. A krémet 12 részre osztjuk. Megtöltjük a tortácskákat az isteni finom csokoládés krémmel.
  2. A tortácskák közepét egy-egy diószemmel, vagy durvára aprított dióval, kókuszreszelékkel díszítjük.
  3. A folpack segítségével kivesszük a muffin sütőformából, kicsomagoljuk a fóliából. A tortácskákat színes muffinpapírba tesszük.

Marton Melinda receptje. testtudatos-taplalkozas.hu



A tálaláshoz: