Termékek

Termékek kezelése

Hogyan ápoljam a Villeroy & Boch étkészleteket?
A legtöbb porcelán és csontporcelán Villeroy & Boch termék mosogatógépben mosható és mikrohullámú sütőben használható. Nem illatosított mosogatószer használatát javasoljuk.


Fém díszítés: Az arany vagy platina díszítéssel ellátott étkészletek (például, de nem kizárólagosan az Anmut My Colour, Amazonia stb.) nem biztonságosak a mikrohullámú sütőben. Kézi mosás ajánlott; alkalmanként a kímélő mosás is megfelelő.

Hogyan ápolhatom a Villeroy & Boch kristály étkészletemet/üvegedényeimet?
Az Ön kristályszáras edényei/üveged mosogatógépben mosogathatóak. Nem illatosított mosogatószer használatát javasoljuk. Kérjük, a poharakat a felső állványra tegye (ha van, rögzítse a pohárszárakat a tartóban). Javasoljuk, hogy kristály, kíméletes vagy más alacsony hőfokozatú beállítást használjon.

Hogyan ápolhatom a Villeroy & Boch evőeszközeimet?
Az Ön evőeszközei mosogatógépben moshatóak. Javasoljuk, hogy használjon nem illatosított mosogatószert, és az evőeszközöket a fogantyúval lefelé helyezze a tartályba.

Textilápolás
Még a legjobb minőségű textilnek sincs esélye a hosszú szépségre és élettartamra, ha nem megfelelően ápolják.

Ezért kérjük, mindenképpen tartsa be a szövethez mellékelt címkén található ápolási utasításokat

Kérdések és válaszok a mosással és tisztítással kapcsolatban
Kérdés: Tisztíttathatom az asztalterítőmet?
Válasz: Száraz tisztítás esetén segít, ha megnézi az ápolási címkét. A száraz tisztításra vonatkozó utasítások a jobb szélső oldalon találhatók. A körben lévő "P" vagy "F" betűk jelzik, hogy milyen oldószereket lehet alkalmazni a textílián. A professzionális vegytisztítók általában "P" (perklór-etilén) és más oldószereket használnak a ruhák tisztításához.
Ha viszont a kör áthúzva van, a textíliát nem szabad szárazon tisztítani.


Kérdés: Elvihetem az asztalterítőmet a mosodába?
Válasz: Általában óvatosan kell eljárni, ha színes textíliákat viszünk a mosodába, mivel a legtöbb mosoda klórtartalmú fehérítőszereket használ, amelyek megtámadhatják a színeket.


Kérdés: Áthelyezhetem az asztalterítőmet a mángorlón?
Válasz: A tiszta pamutból vagy lenvászonból készült asztalterítők gond nélkül vasalhatók. A hőmérsékletre érzékeny anyagok, például a poliészter vasalását nem javasoljuk. A foltok ellen védett asztalterítőket sem szabad vasalni.

Kérdés: Fehér ágyneműt moshatok együtt színes ágyneművel?
Válasz: Nem, a színes és a fehér szennyest általában külön kell mosni. A legtöbb fehér textíliát a gyártás során optikai fehérítőszerekkel vonják be. Ezek a fehérítőszerek a mosás során fokozatosan feloldódnak, és megtámadhatják és megváltoztathatják a színes textíliákat. Még az általános mosószerrel mosott fehér szennyest sem szabad a következő mosási ciklusban együtt mosni a színes szennyessel, mivel az optikai fehérítők is megtapadnak a szennyeshez, feloldódnak és megtámadják a színes textíliákat.


Kérdés: Használhatok enyhe mosószert a kényes asztalterítőkhöz?
Válasz: Csak akkor, ha az ápolási címke a kímélő ciklusban vagy a speciális kímélő ciklusban történő mosást írja elő. Ha az ápolási címke nem ajánlja a kímélő mosást, akkor normál színes mosószerrel mossa az asztalterítőket.
Megjegyzés a foltvédett asztalterítőkhöz:
A gyapjú mosószerek lágyítószereket tartalmaznak, amelyek összetapasztják a szálakat, és hatástalanná teszik a foltvédelmet. Ezért csak normál színes mosószerrel mossa foltvédett asztalterítőjét.


Kérdés: Az ápolási címkén feltüntetettnél alacsonyabb hőmérsékleten is moshatom az ágyneműt?
Válasz: Kérjük, mindig pontosan az ajánlott hőmérsékleten mossa az asztalterítőket. Az alacsonyabb hőmérséklet a színek kifakulását okozhatja.

Kérdés: Mi a legjobb módja a foltok eltávolításának?
Válasz: Minél hamarabb kezeljük a foltot, annál jobb. Néha már a víz egy csepp mosogatószerrel vagy ásványvízzel segít. A szennyezett ruhát minél tovább kell mosni, amíg a folt még nem száradt meg. Az ilyen "friss" foltokat normál mosószerrel könnyen ki kell mosni. 

Ügyeljen arra, hogy a csomagoláson feltüntetett megfelelő adagolást használja. Az erősen szennyezett szennyes ruhák nagyobb mosószeradagot igényelnek, mint az enyhén szennyezettek. A kereskedelemben kapható, folteltávolításra szolgáló adalékanyagot habozás nélkül hozzáadhat a fehér szennyeshez (pl. SIL folteltávolító só). A legtöbb folteltávolítószer oxigénalapú fehérítőszerrel működik, ezért színes szennyeshez csak feltételesen alkalmas. Kérjük, előzetesen ellenőrizze a textília színtartóságát egy nem feltűnő helyen.
A színes ruhákon lévő foltok biztonságosan kezelhetők epeszappannal vagy enzimalapú folteltávolítókkal (pl. Jean Pütz Biozym SE és Jean Pütz Biozym F).

 

Kérdés: A mosható BISTRO asztalterítőm akrilbevonata szivároghat?
Válasz: Megfelelő ápolás mellett - nem. Ha azonban nem megfelelően mosta ki, a bevonatot Ön is könnyen felfrissítheti. Mossa ki újra a terítőt, textilpuhító nélkül, majd vasalja ki balról közepes hőmérsékleten. A bevonat most már olyan jó, mintha új lenne.