Termékek

FAHÉJAS TEKERCS

FAHÉJAS TEKERCS

FAHÉJAS TEKERCS

Hozzávalók:

(30 adag) Tészta: - 500 g liszt - 200 ml meleg tej - 50 g nagyon puha vaj - 1 tojás- 50 g cukor - 1 csipet só - 1 csomag száraz élesztő Töltelék: - 75 g nagyon puha vaj - 100 g barna cukor - 2 teáskanál fahéj - Cukor Máz: - 200 g porcukor - kb. 3 evőkanál víz

Elkészítése:

  1. Keverjük össze a tészta összes hozzávalóját, amíg a tészta sima, de nem ragadós lesz. Szükség szerint adjunk hozzá tejet. Ezután egy órán át meleg helyen pihentessük.
  2. A tésztát széles csíkra (kb. 12 cm szélesre) nyújtjuk, bőségesen megkenjük a puha vajjal, és megszórjuk cukorral és fahéjjal. Tekerjük fel a tésztát hosszában.
  3. A tekercset éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk, nyalókapálcikákra vagy fapálcikákra helyezzük, és kizsírozott sütőlemezre tesszük; ügyeljünk arra, hogy hagyjunk helyet közöttük. Ezután letakarjuk a tekercseket, és még egy órát hagyjuk állni, amíg megkelnek. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. Süssük a fahéjas tekercseket 12-15 percig, amíg világosbarnára sülnek. Hagyjuk rövid ideig hűlni.
  5. Bőségesen kenjük meg a mázzal, és adjunk hozzá színes szórócukrot. Hagyjuk megszáradni. Kész!


A tálaláshoz: