Termékek

FOCACCIA

FOCACCIA

FOCACCIA

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba, nyomjunk bele egy mélyedést, és öntsük bele a meleg vizet és 2 evőkanál olívaolajat. Szórjuk rá az élesztőt, és adjuk hozzá a fél teáskanál sót. Gyúrjunk össze mindent, hogy sima tésztát kapjunk. Takarjuk le egy ruhával, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg a térfogata a duplájára nő - körülbelül 30 percig.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-os alsó-felső hőfokra. Gyúrjuk át a tésztát, és nyújtsuk ki körülbelül a tepsi méretére. Fedjük le a tálcát egy sütőpapírral, és kenjük be a felületét 2 evőkanál olívaolajjal. Helyezük rá a tésztát, és nyomjunk bele néhány lyukat az ujjbegyeinkkel. Távolítsuk el a rozmaringot a száráról, és terítsük szét a tetején, szórjunk rá egy kis sót, és csorgassuk meg a maradék olívaolajjal.
  3. Sütés előtt még 20 percig hagyjuk kelni, majd betesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.


A tálaláshoz: