Termékek

GRILLEZETT ŐSZIBARACK MASCARPONEKRÉMMEL ÉS AMARETTIVEL

GRILLEZETT ŐSZIBARACK MASCARPONEKRÉMMEL ÉS AMARETTIVEL

GRILLEZETT ŐSZIBARACK MASCARPONEKRÉMMEL ÉS AMARETTIVEL

Hozzávalók:

  • 5 érett őszibarack
  • 4 teáskanál marcipán
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 80 g amaretti keksz
  • 2 teáskanál Amaretto (gyermekek számára hagyjuk ki)

Elkészítése:

  1. Az őszibarackokat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Mindkét felet vágott felülettel felfelé egy darab vajjal kikent alufóliára (vagy grillserpenyőbe) helyezzük.
  2. A marcipánt villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponekrémmel. A krémes keveréket rákenjük a barackokra.
  3. Az amaretti kekszet durván összetörjük, és a gyümölcsre szórjuk, óvatosan lenyomkodva. Adjunk hozzá egy csipetnyi amarettót a tetejére.
  4. Közepesen forró grillsütőben, zárt fedővel kb. 10 percig sütjük, amíg az amaretti kekszek aranybarnára sülnek, rendszeresen ellenőrizve, mivel a sütési idő a grillsütőtől függően jelentősen változhat.
  5. Tegyünk rá egy szál mentát, és kanalazza rá a sütés közben keletkezett szaftot. A még fényűzőbb desszert érdekében: adjunk hozzá egy gombóc vaníliafagylaltot. Nektarinnal is helyettesíthető.

Címkék: Kategoria egy

A tálaláshoz: