Termékek

HAL TACO ANANÁSZOS-UBORKÁS SALSÁVAL

HAL TACO ANANÁSZOS-UBORKÁS SALSÁVAL

HAL TACO ANANÁSZOS-UBORKÁS SALSÁVAL

Hozzávalók:

  • 300 g fehér halfilé (pl. tőkehal)
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • Só és bors
  • 6 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
  • 150 g uborka
  • ½ lilahagyma
  • 200 g hámozott ananász
  • 50 g radicchio
  • 1 kis piros chili
  • 5 szál friss koriander
  • 2-3 evőkanál lime leve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 kukoricatortilla

Elkészítése:

  1. Vágjuk a halfilét harapható darabokra. Keverjük össze a lisztet és a koriandert egy mély tányérban, és fűszerezzük sóval és borssal. Dobáljuk bele a haldarabokat, amíg teljesen be nem borítja őket. Egy serpenyőben hevítsük fel a napraforgóolajat, és süssük a halat mindkét oldalán 2-3 percig, amíg aranybarnára pirul. Vegyük ki a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn csepegtessük le.
  2. A salsa elkészítéséhez mossuk meg és szárítsuk meg a zöldségeket. Vágjuk félbe az uborkát, kaparjuk ki a magokat egy kanállal, és vágjuk kisebb darabokra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk finomra. Távolítsuk el a kemény ananász szárát, és vágjuk a gyümölcshúst apró darabokra.
  3. A radicchiót vágjuk keskeny csíkokra. Távolítsuk el a chilipaprika magjait, és szeleteljük vékony karikákra. Mossuk meg és szárítsuk meg a koriandert, majd vágjuk durvára. Keverjük össze az uborkát, az ananászt, a radicchiót, a chilit és a koriandert egy tálban, és ízesítsük lime-lével, olívaolajjal és sóval.
  4. Melegítsük fel a kukoricatortillákat a sütőben vagy egy serpenyőben, töltsük meg a hallal és a salsával, majd tálaljuk.


A tálaláshoz: