Termékek

KECSKESAJT ÉS SPENÓT SALÁTA NYÁRI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL

KECSKESAJT ÉS SPENÓT SALÁTA NYÁRI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL

KECSKESAJT ÉS SPENÓT SALÁTA NYÁRI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL

Hozzávalók:

  • 120 g bébispenót
  • 125 g vegyes bogyós gyümölcsök (pl. málna, áfonya, ribizli, eper)
  • 100 g kecskesajt Az öntethez:
  • 1 evőkanál málnaecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál méz
  • ½ teáskanál közepes erősségű mustár
  • Só és bors

Elkészítése:

  1. Mossuk meg és szárítsuk meg a spenótot és a bogyókat. Hámozzuk meg az epret, és vágjuk félbe vagy negyedekbe, méretüktől függően. Távolítsuk el a ribizliket a fürtökről. Törjük a kecskesajtot apró darabokra.
  2. Az öntet elkészítéséhez tegyük az összes hozzávalót egy csavaros tetejű üvegbe, zárjuk le a fedelet, és rázzuk össze erőteljesen.
  3. Rendezzük el a spenótot, a bogyós gyümölcsöket és a kecskesajtot tálkákban, és locsoljuk meg az öntettel.


A tálaláshoz: