Termékek

KIWI SAJTTORTA

KIWI SAJTTORTA

KIWI SAJTTORTA

Hozzávalók:

  • 300 g kimagozott datolya
  • 550 g kesudió
  • 220 ml folyékony kókuszolaj
  • 50 ml méz
  • 1 teáskanál matcha por
  • 3 kivi

Elkészítése:

  1. Az alap elkészítéséhez tegyük a datolyát és 150 g kesudiót egy turmixgépbe, és daráljuk finomra. Adjunk hozzá két evőkanál kókuszolajat, és ismét keverjük össze. Egy kenyérsütőformát (22 x 12 x 6 cm) béleljünk ki teljesen sütőpapírral, és tegyük bele a datolyás keveréket. Egyenletesen eloszlatjuk az alapon, és lenyomkodjuk. Hagyjuk 1 órán át hűlni a hűtőszekrényben.
  2. A töltelékhez a maradék kesudiót turmixgépben finomra őröljük. Adjuk hozzá a kókuszolajat és a mézet, és keverjük simára. Vegyük ki a kesudiótöltelék kb. 1/3-át, keverjük össze a matcha porral, és tegyük félre.
  3. A kesudiótölteléket tegyük a tepsibe, egyenletesen oszlassuk el, és hagyjuk ismét kb. 1 órán át hűlni. Hámozzuk meg a kivit, és vágjuk szeletekre. Tegyük a zöld kesudiótölteléket a cipóformába, és rendezzük el a kiviket a tetején. Tálalás előtt hagyjuk kb. 1 órát hűlni.


A tálaláshoz: