Termékek

KONFITTÁLT FOKHAGYMAGEREZDEK

KONFITTÁLT FOKHAGYMAGEREZDEK

KONFITTÁLT FOKHAGYMAGEREZDEK

Hozzávalók:

Hozzávalók

  • 100 g fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 kk kakukkfű
  • 1/2 kk borsikafű
  • 1/2 kk rozmaring
  • 1/2 kk Himalája só
  • 4 őrlés színes bors

Elkészítése:

  1. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a hibás részeket kivágjuk.
  2. A fokhagymagerezdeket vákuumzacskóba tesszük, majd levákuumozzuk.
  3. Vízfürdőben 90 C-fokon 2 órán át szuvidáljuk.
  4. A puha fokhagymagerezdeket egy csírátlanított 200 ml-es üvegbe töltjük, hozzáadjuk a fűszereket, végül felöntjük az olívaolajjal és lezárjuk az üveget.
  5. 180 C-fokos sütőben 20 percig sütjük. Megvárjuk, hogy lassan kihűljön. Ellenőrizzuk a tetőt, hogy biztosan jól le van zárva.
  6. Kb. 6 hónapig eláll. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Tipp: Gluténmentes piritóssal, fermentált savanyúsággal, gluténmentes vegán kimchivel tálaljuk. Az így készített konfittált fokhagymagerezdeknek fantasztikusan puha és krémes, kenhető az állaga. Készíthetjük natúr (íztelenített, szagtalanított) kókuszolajjal is, ha a konfittálás zsíros jellegét szeretnénk megőrízni.

Marton Melinda receptje. testtudatos-taplalkozas.hu



A tálaláshoz: