Termékek

FÜGE ÉS KÖRTE LEKVÁR

FÜGE ÉS KÖRTE LEKVÁR

FÜGE ÉS KÖRTE LEKVÁR

Hozzávalók:

Körülbelül 4 üveghez (kb. 200 ml) - 300 g érett füge - 450 g körte - 100 ml vörös portói bor - 50 ml citromlé - 375 g befőzőcukor (3:1) - 3-4 csillagánizs

Elkészítése:

  1. Mossuk meg a fügét és a körtét, távolítsuk el a szárat és a magokat. Végül kockázzuk fel a fügét és a körtét, és tegyük félre a kockák 1/3-át.
  2. Forraljuk fel a maradék gyümölcsöt, a bort, a citromlevet, a befőzőcukrot és a csillagánizst. Amikor a keverék buborékos lesz, hagyjuk főni körülbelül 7 percig. Adjuk hozzá a maradék gyümölcsöt, és hagyjuk még 2 percig főni (teszteljük, hogy megdermedt-e).
  3. Azonnal öntsük tiszta, lecsavarható üvegekbe, és azonnal zárjuk le. Hagyjuk az üvegeket a fedelükön kb. 5 percig állni, majd fordítsuk meg, és hagyjuk kihűlni.


A tálaláshoz: