Termékek

LEKVÁROS UJJLENYOMATOK

LEKVÁROS UJJLENYOMATOK

LEKVÁROS UJJLENYOMATOK

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 140 g puha vaj
  • 70 g cukor
  • fél bio citrom héja
  • 170 g liszt
  • 4 evőkanál díszítőcukor
  • 100 g piros ribizli- vagy málnazselé

Elkészítése:

  1. Az elektromos kézi mixer habverővel habosra keverjük a tojássárgáját a vajjal és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet és a citromhéjat, és alacsony fordulatszámon keverjük össze. A tésztát csomagoljuk fóliába, és 1 órán át hűtsük.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (alsó/felső sütési mód).
  3. Enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk a tésztát tekercsé, majd osszuk 32 hasonló méretű darabra. Minden tésztadarabot lisztezett kézzel golyókká formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A tésztagolyó közepébe az ujjunkkal vagy egy fakanál nyelével egy kis mélyedést nyomunk. Tehetünk egy kis díszítőcukrot a tészta szélére a horpadások körül.
  4. Tegyük a tálcát a forró sütőbe, alulról a második polcra 8 percre. A lekvárt egy kis edényben melegítsük fel, és keverjük simára. Vegyük ki a tálcát a sütőből, egy kiskanál segítségével óvatosan töltsük meg a lekváros ujjlenyomatok horpadásait lekvárral, és tegyük vissza a tálcát a sütőbe további 4 percre.
  5. Vegyük ki a tálcát a sütőből, hagyjuk a lekváros ujjlenyomatokat egy hűtőrácson kihűlni, majd légmentesen záródó edényekben tároljuk.


A tálaláshoz: