Termékek

OLASZ KOLBÁSZTÖLTELÉK ÉS FÜGE

OLASZ KOLBÁSZTÖLTELÉK ÉS FÜGE

OLASZ KOLBÁSZTÖLTELÉK ÉS FÜGE

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 db olasz kolbász, a bélzetet eltávolítva
  • I hagyma, kockára vágva
  • 3 zellerszár, kockára vágva
  • Só és frissen őrölt fekete bors
  • 1/4 csésze brandy
  • 6 szem aszalt füge, félbevágva
  • 2 csésze csirkealaplé
  • I teáskanál friss kakukkfű levelek, apróra vágva, plusz még több a díszítéshez
  • I kiló ropogós kenyér, pl. ciabatta vagy francia kenyér, héjától megfosztva és egy hüvelykes kockákra vágva.
  • ¼ csésze tejszín

Elkészítése:

  1. Melegítse elő a sütőt 220°C-ra. Egy közepes méretű öntöttvas serpenyőben vagy párolóedényben közepes lángon melegítse fel az olajat. Adjuk hozzá a kolbászt, és kevergetve főzzük 5-7 percig, amíg átsül. Tegyük a kolbászt egy nagy tálba. Adja a hagymát, a zellert, valamint egy nagy csipet sót és borsot a serpenyőbe, és főzze 5-7 percig, amíg a hagyma áttetszővé válik, a zeller pedig megpuhul. A serpenyőt oltsuk le a brandyvel, majd adjuk hozzá a fügét és a húslevest. Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és főzze 2-3 percig, amíg a füge rehidratálódik. Keverjük bele a kakukkfüvet.
  2. Adjuk hozzá a kenyérlisztet, a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet és a sót. Keverjük össze egy spatulával, amíg sima tésztává nem válik.
  3. Adjuk a kenyeret a kolbásszal együtt a tálba, majd egy nagy kanál vagy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a füge- és zöldségkeveréket. Tegyük vissza a kenyér-kolbász keveréket a sütőtálba, locsoljuk meg a tejszínnel, és szórjuk meg a tetejét sóval és borssal.
  4. Fedje le a sütőformát alufóliával, és süsse 30 percig. Vegye le a fóliát, és süsse még 10 percig, vagy amíg a töltelék megbarnul a tetején. Vegyük ki a sütőből, és tálaljuk.


A tálaláshoz: