Termékek

FRISS ORECCHIETTE KARDHALRAGUVAL, KANDÍROZOTT PARADICSOMMAL ÉS PIRÍTOTT MANDULÁVAL

FRISS ORECCHIETTE KARDHALRAGUVAL, KANDÍROZOTT PARADICSOMMAL ÉS PIRÍTOTT MANDULÁVAL

FRISS ORECCHIETTE KARDHALRAGUVAL, KANDÍROZOTT PARADICSOMMAL ÉS PIRÍTOTT MANDULÁVAL

Hozzávalók:

  • 400-480 g friss orecchiette tészta
  • 280 g friss kardhal
  • 480 g friss paradicsom (legjobb a szilvaparadicsom)
  • 80 g szeletelt mandula
  • Só szükség szerint
  • Bors szükség szerint
  • 30 g nádcukor
  • 3 narancshéj
  • 3 citromhéj
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 2-3 szál kapor
  • 2-3 szál majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Olaj szükség szerint
  • 1 pohár fehérbor

Elkészítése:

  1. Negyedeljük fel a paradicsomokat, és tegyük egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Locsoljuk meg olajjal, kakukkfűvel, majoránnával és kaporral, sóval és borssal, a narancs- és citromhéjjal, a préselt fokhagymagerezddel és a nádcukorral. A paradicsomokat a sütőben, hőlégkeverés nélkül, 140 °C-on kb. 20-23 percig hagyjuk sülni. Sütés után vegyük le a sütőlapról, és őrizzük meg a levét.
  2. A paradicsom főzése közben a kardhalat apró kockákra vágjuk, forró olajon serpenyőben megpirítjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és hagyjuk párolódni (fontos, hogy a mártás ne legyen túl borízű). Adjuk hozzá a paradicsomot, és legfeljebb 3-4 percig hagyjuk főni. Ne főzzük túl sokáig.
  3. Amikor a mártás elkészült, tegyük az orecchiette-t az előzőleg előkészített, forró sós vízzel teli lábosba, és legfeljebb 3-4 percig tartsuk forrásban. A mandulaszeleteket magas hőfokon, tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk. Tegyük a tésztát a serpenyőbe a kardhallal együtt, és néhány percig keverjük, adjunk hozzá egy kevés olajat, majd tegyük tányérokra. Szórjuk a pirított mandulaszeleteket a tésztára , és ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés reszelt narancshéjat.

Címkék: Kategoria ketto

A tálaláshoz: