Termékek

GARNÉLARÁKOS NYÁRI TEKERCSEK

GARNÉLARÁKOS NYÁRI TEKERCSEK

GARNÉLARÁKOS NYÁRI TEKERCSEK

Hozzávalók:

  • 1 darab gyömbér
  • 1 szál citromfű
  • 350 ml zöldségalaplé
  • 2 kaffir lime levél
  • 1 nagy sárgarépa
  • 200 g zeller
  • 50 g cukorborsó
  • ½ póréhagyma
  • 16 konyhakész garnéla
  • ½ csokor metélőhagyma
  • 8 lap rizspapír (kb. 8½" Ø) - Vízitorma a díszítéshez.

Elkészítése:

  1. A zöldségleveshez: hámozzuk meg a gyömbért, és vágjuk szeletekre. Távolítsuk el a citromfű külső leveleit, vágjuk fel hosszában, majd keresztben félbe.
  2. A zöldségleveshez tegyünk egy lábasba ½ deci vizet, a lime leveleket, a gyömbért és a citromfüvet, és főzzük körülbelül 5 percig. Ízesítse sóval.2. Közben meghámozzuk és megmossuk a sárgarépát és a zellert, majd pálcikákra vágjuk. Mossuk meg a cukorborsót, és vágjuk csíkokra. Mossuk meg és tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk csíkokra. Mossuk meg a garnélarákot, és töröljük szárazra. Mossuk meg a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk vékony karikákra.
  3. A zöldségcsíkokat a húslevesben kb. 3 percig főzzük, amíg al dente nem lesz. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kissé kihűlni. Hagyjuk a garnélarákot 2 percig főni a húslevesben, majd vegyük ki, és csepegtessük szárazra.
  4. A rizspapírlapokat egyenként tányérokra tesszük, és hideg vízzel a kezünkkel addig dörzsöljük, amíg megpuhulnak. Tegyünk 2 garnélarákot néhány zöldségrúddal és metélőhagymával együtt minden lap alsó harmadára. Alulról kétszer átforgatjuk. Fordítsuk befelé mindkét oldalszélét, hogy a töltelék ne essen ki, és fejezzük be a tekercselést. Tálaljuk mártogatóssal és némi vízitormával.


A tálaláshoz: