Termékek

RÉPATORTA MASCARPONÉVAL

RÉPATORTA MASCARPONÉVAL

RÉPATORTA MASCARPONÉVAL

Hozzávalók:

Hozzávalók

  • 300 g sárgarépa
  • 300 g liszt
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 150 ml olaj
  • 1 tk fahéj
  • 1 db narancs héja
  • 150 g mascarpone
  • 100 ml juharszirup

Elkészítése:

Összeállítás

  1. Először melegítsük elő a sütőt 180°C-os felső/alsó hőfokra. 2. Hámozzuk meg a sárgarépát, és reszeljük le nagy lyukú négyoldalú reszelőn.
  2. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sütőport és a sót egy tálban.
  3. Adjuk hozzá a sárgarépát, és keverjük össze a narancshéjjal, a tojással és az olajjal, hogy homogén tésztát kapjunk.
  4. Öntse a tésztát egy vajjal kikent tortaformába, és 180 °C-os felső/alsó hőfokon kb. 25 percig süsse.
  5. A krémhez keverje simára a mascarponét és a juharszirupot, és amint a torta teljesen kihűlt, kenje meg vele. Marcipánrépával, apróra vágott pisztáciával és a fahéjjal díszítse.

Tipp Tárolja a tortát a ZWILLING FRESH & SAVE vákuumrendszer dobozaiban, hogy sokáig friss maradjon.



A tálaláshoz: