Termékek

SHAKSHUKA TÁL

SHAKSHUKA TÁL

SHAKSHUKA TÁL

Hozzávalók:

  • 40 g paprika (piros)
  • 40 g édes paprika (sárga)
  • 0,25 teáskanál paprika
  • 0,25 teáskanál kömény
  • 0,125 teáskanál cayenne-i bors
  • 0,5 gerezd fokhagyma
  • 0,25 vöröshagyma
  • 250 g paradicsom (konzerv, darabokban)
  • 1 tojás
  • 20 g feta sajt
  • Koriander a díszítéshez
  • Petrezselyem a díszítéshez
  • Bors
  • Olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. Vágja a hagymát és a paprikát vékony csíkokra. A fokhagymát finomra vágjuk, a fűszernövényeket durvára aprítjuk. Öntsön egy nagy serpenyőbe kevés olívaolajat, és közepes lángon pirítsa a hagymát, a paprikát és a fokhagymát kb. 5 percig.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a paprikát, a köményt és a cayenne-i borsot, és pároljuk további 5 percig. Sóval és borssal fűszerezzük.
  3. Tegyük egy tálalótálba, és formázzunk egy kis mélyedést a közepébe. Öntsük a tojást az üregbe, és morzsoljuk rá a feta sajtot. Ezután mikrohullámú sütőben süssük 600 watton 3-5 percig, vagy amíg a tojás meg nem fő. Ízlés szerint friss korianderrel és petrezselyemmel fűszerezzük. Jó étvágyat!


A tálaláshoz: