Termékek

SPAGETTI GRAGNANO FRISS PARADICSOMMAL, CHILIPAPRIKÁVAL ÉS CITROMMAL

SPAGETTI GRAGNANO FRISS PARADICSOMMAL, CHILIPAPRIKÁVAL ÉS CITROMMAL

SPAGETTI GRAGNANO FRISS PARADICSOMMAL, CHILIPAPRIKÁVAL ÉS CITROMMAL

Hozzávalók:

  • Gragnano spagetti 400 g
  • 20-25 darab felnegyedelt Pachino paradicsom (személyenként 5-6 darab)
  • 320 g paradicsomszósz
  • 8 g reszelt citromhéj
  • Olaj szükség szerint
  • Só szükség szerint
  • szükség szerint csilipaprika

Elkészítése:

  1. Forraljunk elegendő sós vizet egy lábasban. Adjuk hozzá a spagettit, és főzzük legalább 8 percig, a gyártó utasítása szerint.
  2. Közben készítsük el a mártást az alábbiak szerint: Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, majd barnítsuk meg a paradicsomot. Adjunk hozzá sót és chilipaprikát, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt. Forraljuk viszonylag magas hőmérsékleten legfeljebb 4-5 percig, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. A spagettit 8 perc után szűrjük le, és tegyük a serpenyőbe az előzőleg elkészített mártással együtt. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd keverjük össze. Főzzük még 2 percig. Adjunk hozzá egy kevés szűz olívaolajat és reszelt citromhéjat. Tálaljuk.


A tálaláshoz: