Termékek

SÜLT ÉDESBURGONYA

SÜLT ÉDESBURGONYA

SÜLT ÉDESBURGONYA

Hozzávalók:

  • 600 g édesburgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 12 zsályalevél
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • Só,bors

Elkészítése:

  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk nyolcfelé.
  2. Az édesburgonyaszeleteket terítsük szét egy tűzálló tálban, adjuk hozzá a lilahagymát, szórjuk meg római köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és bőségesen locsoljuk meg az olívaolajjal.
  3. Előmelegített sütőben, 180 °C-os felső/alsó hőfokon kb. 30 percig sütjük, amíg a hagyma és az édesburgonya megpuhul és illatos lesz.
  4. Ezután adjuk hozzá a zsályaleveleket, és ismét süssük 5-10 percig, amíg ropogósra sülnek.


A tálaláshoz: