Termékek

TAVASZI TÉSZTA

TAVASZI TÉSZTA

TAVASZI TÉSZTA

Hozzávalók:

Paradicsomszósz: -200 ml olívaolaj -250 g érett koktélparadicsom -2 zúzott fokhagymagerezd -2 ág rozmaring és kakukkfű -½ citrom héja -Durva só és fekete bors Tészta: -500 g fusilli -200 g cukorborsó -1 csokor zöld spárga -Só, frissen őrölt bors -Csipetnyi cukor -Néhány csepp citromlé -Friss kakukkfű a díszítéshez

Elkészítése:

1.Öntsünk olívaolajat egy kis serpenyőbe (a serpenyő legyen elég nagy ahhoz, hogy az összes paradicsom egymás mellé, de ne egymás fölé kerüljön), és közepes lángon melegítsük fel. Tegyük a serpenyőbe a koktélparadicsomokat a fokhagymával, a kakukkfűvel, a rozmaringgal és a citromhéjjal együtt. Ízesítsük sóval és borssal. Főzzük a paradicsomokat (kb. 45 percig), amíg azok elkezdenek szétpukkadni. Ezután kapcsolja ki a tűzhelyet, és tegye félre a serpenyőt. 2.Főzzük a tésztát sós vízben al dente-re a csomagoláson található utasítás szerint. Csöpögtessük le, de tartalékoljunk egy kevés tésztavizet, és tegyük félre. 3.Vágjuk a cukorborsókat átlósan ketté. Vágjuk le a spárga alsó végeit. Ezután a spárgaszárakat átlósan vágja harapható darabokra. Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál paradicsomolajat a tészta főzővízével. Adjuk hozzá a cukorborsót és a spárgát. Ízlés szerint sóval, borssal és cukorral fűszerezzük, és lefedve kb. 5 percig főzzük. 4.Keverje bele a tésztát a zöldségekkel együtt. Ha szükséges, néhány percig melegítsük újra, adjuk hozzá a citromlevet, és fűszerezzük még egyszer. 5.Rendezzen el mindent a tányérokon. Szórjuk a koktélparadicsomokat a tésztára. Díszítsük friss kakukkfűvel, kevés frissen őrölt borssal, és tálaljuk. Tipp: Ha a paradicsomolajból marad egy kevés, ne dobja ki, mert kiválóan alkalmas saláta ízesítésére.



A tálaláshoz: