Termékek

TIRAMISU

TIRAMISU

TIRAMISU

Hozzávalók:

6-8 adag Elkészítési idő: 40 perc + 6 óra hűtés

Hozzávalók

250 ml tejszín 1 tasak habfixáló 750 g mascarpone 100 g porcukor 1 tasak bourbon vaníliás cukor 150 ml kávé 2 evőkanál mandulalikőr vagy mandulaszirup 200 g keksz, pl. spekulátus, karamellás keksz cukrozatlan kakaópor a szóráshoz

Elkészítése:

Összeállítás

  1. A hideg tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük, és félretesszük a hűtőbe.
  2. Egy keverőtálban kézi mixerrel krémesre keverjük a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  3. Óvatosan, egy spatula segítségével beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém egyharmadát egy porcelántál aljába szedjük.
  4. Öntsük a langyos kávét a likőrrel vagy sziruppal együtt egy tálba. Rövid időre mártsuk bele egyenként a kekszeket, és helyezzünk egymás mellé egy-egy réteg kekszet az porcelántálba. A maradék mascarponekrém felét kenjük rá, és simítsuk el. A tetejére tegyünk egy másik réteg kekszet, amelyet megforgattunk a kávéban, és fedjük be a maradék krémmel.
  5. Tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
  6. Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg.

Tipp: ez a desszert jól illik a szilveszteri pezsgőzéshez! Tekintse meg pezsgőspohár kínálatunkat!



A tálaláshoz: