Termékek

VEGETÁRIÁNUS NYÁRI TEKERCSEK

VEGETÁRIÁNUS NYÁRI TEKERCSEK

VEGETÁRIÁNUS NYÁRI TEKERCSEK

Hozzávalók:

4 adag: - 1/2 csokor újhagyma - 1 nagy érett mangó - 2 sárgarépa - 7 szál koriander - 30 g sózott földimogyoró - 8 lap rizspapír (kb. 8½" Ø) - 5 evőkanál savanyított gyömbér (sushi gyömbér) - Vízitorma a díszítéshez

Elkészítése:

  1. Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk hosszában vékony szeletekre az újhagymát. Vágjuk ki a mangót a magjából, hámozzuk meg a húsát, és vágjuk vastag csíkokra. Hámozzuk meg és mossuk meg a sárgarépát, majd vágjuk vékony pálcikákra. Mossuk meg a koriandert, töröljük szárazra, és tépkedjük le a leveleket. A földimogyorót durvára vágjuk.
  2. A rizspapírlapokat egyenként tányérokra tesszük, és hideg vízzel a kezünkkel addig nedvesítjük, amíg megpuhulnak.
  3. Minden lap alsó harmadára tegyük a zöldhagyma, a mangó, a sárgarépa, a földimogyoró, a korianderlevél és a gyömbér 1/8-át. Alulról kétszer átforgatjuk. Hajtsuk befelé mindkét oldalát, hogy a töltelék ne essen ki, és fejezzük be a tekercselést. Tálaláskor a tekercseket hosszában átlósan bevágjuk, megszórjuk zsázsával, és mártogatóssal vagy szójaszósszal tálaljuk.


A tálaláshoz: