20 000 Ft felett a szállítás ingyenes! Postapontra való szállítás esetén a 20 000 Ft alatti rendelések szállítási költsége csak 990 Ft!

 

Termékek
Kollekciók

Az evőeszközök elrendezésének szabályai

STÍLUSOS EVŐESZKÖZ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK AZ ÉTKEZŐASZTALRA


hogy az elrendezés az ízléses legyen


A finom porcelántányérok mellett az elegáns evőeszközök is tökéletes kiegészítői az ízléses terítéknek. A hivatalos vacsorától a kiadós családi reggeliig - az evőeszköz-összeállítások meghatározott szabályokat követnek. A terítésben elkövetett hiba elrontja az egyébként gondosan megterített asztal harmonikus hatását. A dolgok egy kicsit nehezebbé válhatnak, ha a menü több fogásból áll. Ha több tételről van szó, könnyen szem elől téveszthető az evőeszközök és tányérok helyes sorrendje és elrendezése az asztalon. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan hozhat létre stílusos és helyes evőeszköz-elrendezést a menü sorrendjének megfelelően.

 

Hogyan hozzunk létre egy vonzó terítéket - Ezüsteszközök elrendezése
Az evőeszközök terítése világos rendszert követ: több fogásból álló vacsora esetén az evőeszközöket a menü sorrendjének megfelelően rendezzük el - kívülről befelé haladva. A jobb kézzel felvehető evőeszközök jobbra kerülnek, a bal kéznek szánt evőeszközök a tányér bal oldalára, a teríték pedig középre. Videónk néhány másodpercben elmagyarázza, hogyan kell az evőeszközöket helyesen elrendezni az asztalon:

 

 

 

 

Villák a terítéktől balra
Ha zsenge lazacdarabot tálal, a halvilla elengedhetetlen kellék. Ezt kell a bal szélső helyre helyezni, mivel ezt fogják először használni - az előételhez való villaként. Ezután a főételhez való villát helyezzük mellé - közvetlenül a tányér mellé.
Desszert evőeszközök a teríték felett
A desszert evőeszközöket a teríték alá helyezheti. Ebben az esetben a nyélnek abba a kézbe kell mutatnia, amellyel az evőeszközt felveszik: a desszertvilla fogai jobbra, a kanálé pedig balra mutat.
Kés és leveseskanál a teríték jobb oldalán
A leveseskanalat a tányértól legtávolabbra helyezze, a halkést pedig középre. A főételhez való kést közvetlenül a tányér mellé kell helyezni - a pengével befelé, a teríték felé fordítva.
A kenyeres tányér az evőeszközkészlettől balra helyezkedik el

Ha friss ciabattát vagy focaccia-t tálal, helyezze a kenyértányért az evőeszközkészlet bal oldalára. A megfelelő kenyérvágó kés a jobb szélre kerül.

 

Hogyan állítsuk be az evőeszközöket a balkezes étkezők számára?
Amikor az evőeszközök megterítéséről van szó balkezes étkezők számára, az elrendezés is a speciális szabályokat követi. A Knigge etikett útmutatója szerint mostantól megengedett, hogy minden fogás elején diszkréten megcserélje az evőeszközöket, hogy az elemek az Ön számára megfelelően legyenek elhelyezve.

A terítés a reggelihez vagy a kávéhoz
Az evőeszközök terítésére vonatkozó határozott szabályok nem csupán a hivatalos vacsorákra vonatkoznak. Még egy családi reggelinél is a helyes terítés ízléses hangulatot teremt az asztalnál. A reggeli terítésnél csak a kést helyezzük jobbra, a tányér alsó szélével képzeletbeli vonalban. A teás- vagy kávéskanalat a csésze mellé, a csészealjra helyezzük. A harmonikus hatás érdekében a nyélnek párhuzamosnak kell lennie a csésze nyelével.

A kávézóasztal megterítésekor hasonló szabály érvényes: a süteményvilla az édes finomságok elengedhetetlen kelléke. Ezt is jobbra helyezzük, hogy a vendégek gyorsan és könnyen felvehessék.

 

 

 

 

 

Melyik evőeszköz melyik ételhez?
A kés, a villa és a kanál olyan alapvető evőeszközök, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak, stílusos társaink a mindennapokban. A különleges étkezések és elegáns események azonban többféle evőeszközt igényelnek. A speciális evőeszközök bizonyos ételekhez speciális követelményeknek felelnek meg:

Halas evőeszközök: a zsenge halfilé könnyed vágásához.
Steak kés:a szaftos húsok óvatos felvágásához
Osztriga- és homárvilla:a tenger gyümölcseinek stílusos élvezetéhez

Különösen a különleges eseményekhez fontos, hogy minden ételhez megfelelő evőeszközöket állítson be. A kiváló minőségű evőeszközkészletek különlegessége, hogy ötvözik a stílusos kialakítást a funkcionalitással. A prémium minőségű anyagok hosszú élettartamot biztosítanak az evőeszközöknek, és megvédik azokat a rozsdától.

 


 

A Villeroy & Boch evőeszközkészleteihez prémium kategóriás anyagot használ, amelyet bonyolult eljárással állítanak elő. Az evőeszköz stílusok nagyon széles skálája biztosítja, hogy minden alkalomra tökéletes készletet találjon, és minden igényt kielégítsen.

 

Teríték, asztalterítők és evőeszközök
a hangulat megteremtése
A klasszikus evőeszközök minden étkészlet alapvető elemei. Étkezési eszközként az evőeszközök elsődleges célja a tányéron lévő ételek stílusos felvágása és összegyűjtése. Az asztalterítőkkel és terítékekkel együtt meghatározza az étkezés hangulatát, és az evőeszközkészletben elkövetett apró hibák megzavarhatják az összhatást. Ahhoz, hogy stílusos megjelenést teremtsen az asztalán, fontos, hogy figyelmet fordítson az evőeszközök beállítására.

A több fogásból álló hivatalos esti rendezvényeken az evőeszközök elrendezése azt üzeni a vendégeknek, hogy több fogásra számíthatnak. Ez biztosítja, hogy vendégei az előétel és a főétel után hagyjanak helyet a desszertnek, és ne hagyják azt érintetlenül.